ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ
2013-10-08 20:26
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ
Αργιαλού φαϊ
Υλικά
3-5 φλυτζάνια νερό
1 φλυτζάνι πλιγούρι
1 κεσεδάκι μεγάλο στραγγιστό γιαούρτι
Αλάτι
Εκτέλεση
Σ' ένα κατσαρόλι βάζουμε το νερό με το πλιγούρι
και το βράζουμε τόσο όσο να μην πήξει.
Αφού βράσει το αφήνουμε να κρυώσει
. Ανακατεύουμε μ' ένα κουτάλι το γιαούρτι να αραιώσει
και το ρίχνουμε στο κρύο πλιγούρι.
Αλάτι βάζουμε όσο εμείς θέλουμε.
Μαντού
Υλικά
Χυλοπίτες
1 κουτάλι βούτυρο
κοπανισμένο σκόρδο
γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση
Βράζουμε τις χυλοπίτες.
Τις στραγγίζουμε και ρίχνουμε το γιαούρτι
και το κοπανισμένο σκόρδο.
Ξοβοτά αυγά
Υλικά
1 ποτήρι νερό
4 αυγά
αλάτι
Εκτέλεση
Σ' ένα τηγάνι βάζουμε το νερό
και μόλις βράσει ρίχνουμε τα αυγά(μάτια)
Τα αφήνουμε ώσπου να ψηθούν
και να τραβήξουν το νερό.
Μόλις ψηθούν ρίχνουμε λίγο αλάτι κι έτοιμα.